Zelfvertrouwen

Ik werk graag aan het verhogen van iemands zelfvertrouwen, het wegnemen van PTSS, burn-out-klachten en onverwerkte rouw. Daarnaast maak ik het regelmatig mee dat onverklaarbare gezondheidsproblemen (mede) en oorzaak hebben in mentale problemen. Ik help je graag die te doorgronden en/of een manier te vinden om beter met de symptomen om te gaan. Ik ben ook EMDR-therapeut. Hieronder lees je meer over mij.

 

Diverse therapievormen

Ik ben in 2006 begonnen aan de 4-jarige post Hbo-opleiding Integratieve hypnotherapie/psychotherapie om mezelf beter te leren kennen en begrijpen. Daarna heb ik mij zes jaar gefocust op NLP en ontdekte daardoor in 2014 de internationale Health Certification Training (een verdieping op NLP) waarbij vermaarde docenten (Suzi Smith, Tim & Kris Hallbom en Robert Dilts) mij veel hebben geleerd over hoe onverwerkte problemen uit het verleden lichamelijke klachten kunnen veroorzaken of in stand houden. Sindsdien werk ik ook met cliënten met onbegrepen lichamelijke problemen. Ervaring leert dat klachten door de sessies afnemen, of de mogelijkheden toenemen om met lichamelijke ongemakken om te gaan. 

 

Niertransplantatie

Ik weet wat het is om lichamelijk klachten te hebben (gehad). Door een aangeboren nierziekte nam mijn nierfunctie steeds meer af. In 2017 ben ik getransplanteerd. Hypnotherapie heeft geholpen om mij goed voor te bereiden op deze ingreep. Door zes weken lang vrijwel elke dag naar een ingesproken hypnosesessie te luisteren, voelde ik mij op de dag zelf rustig en vol vertrouwen. Ook de tijd daarna heeft hypnotherapie ervoor gezorgd dat ik snel herstelde. 

 

PTSS en burn-out

Uit ervaring met cliënten merk ik dat integratieve hypnotherapie blijvende veranderingen of verbeteringen biedt waarnaar je op zoek bent. Ik werk graag met PTSS-gerelateerde klachten. Rouwverwerking is een proces waarbij ik mensen liefdevol ondersteun. Voel je je onzeker en heb je last van burn-out? Dan zorg ik voor rust, begrip én een plan van aanpak om jezelf voortaan vaker op nummer één te zetten. Want mensen krijgen een burn-out omdat ze vaak 'ja' zeggen tegen anderen, ten koste van zichzelf.  

 

Wat kenmerkt mij?

Ik werk graag zorgvuldig. Ik hecht grote waarde aan betrouwbaarheid en vertrouwen. Wat je zult merken als je bij mij komt, is dat ik er voor jou ben. Dat ik naar je luister, je ondersteun en dat we werken met jouw oplossingen, niet met de mijne. Dat is wellicht een andere manier van werken dan je gewend bent. Wat ik je kan beloven, is dat er 'deuren' voor je zullen opengaan, die voorheen gesloten bleven. Dat je veel meer mogelijkheden gaat ontdekken om jezelf te helpen, omdat je onvermoede talenten en vaardigheden in je hebt. Dat je een gelukkig(er) mens kunt worden, die stabiel in het leven staat.